Hvordan sende inn politiattest som kandidat (trener, instruktør, frivillig etc)

Har du mottatt forespørsel om å sende inn politiattest via Manymore.com? Her er hvordan du går frem.

Det første som skjer er at du mottar en e-post fra Manymore.com på vegne av din organisasjon om å sende inn en politiattest.

Du vil motta en slik e-post:

Prosessen starter når du følger lenken i e-posten. Du vil få en oversikt over stegene du skal gjennom.

Stegene du skal igjennom vil generelt være bygd opp slik:

• 1. Velkommen og godkjenne brukervilkår
  • 2. Samtykke til deling av data med organisasjonen som inviterte deg
  • 3. ID-sjekk med BankID
  • 4. Lesebekreftelse av opplastet dokument (dersom organisasjonen din krever det)
  • 5. Politiattest
  • (6. E-læringskurs om å forebygge overgrep mot barn dersom du er invitert av et idrettslag)

1. Velkommen og godkjenning av brukervilkår:

1. Samtykke til å dele dine data med organisasjonen som har invitert deg.

Vi trenger tilgang på informasjon for å gå videre til neste steg i prosessen.

Du vil alltid ha muligheten til å kontakte oss for å slette dine data.

1. ID-sjekk med BankID

Når samtykket er gitt, må du identifisere deg. Du må ha BankID for å kunne gjennomføre identifikasjonen.

Etter du har identifisert deg med BankID vil du få en bekreftelse på at du har fullført dette steget.

1. Lesebekreftelse

Dette steget gjelder kun dersom organisasjonen har lastet opp et dokument som de ønsker en bekreftelse på at du har lest. Dette kan f.eks. være en instruks eller en håndbok.

1. Politiattest

Da er det klart for å enten søke om politiattest eller laste opp en eksisterende. Hvis du skal søke om en ny politiattest har vi laget en enkel mal for deg.

Som du vil se er første steg å laste ned formålsbrevet. Dette har vi allerede fylt ut for deg, basert på informasjonen vi har hentet.

Videre må du trykke på linken til Politiets nettside. Her kommer du inn på søknad om politiattest. Du må logge deg inn med BankID for å komme videre.

Det neste steget er å trykke på knappen Søk om politiattest.

Nå kan du se at Politiet har hentet bostedsadressen din. Du må selv fylle ut e-postadressen og telefonnummeret ditt.

• Dersom du skal ha en rolle i et idrettslag velger du kategori: "Barn og ungdom" og formål: "Trener i idrettslag"
  • Dersom du skal ha en rolle i et korps, religiøs eller frivillig organisasjon velger du kategori: "Frivillige organisasjoner" og formål: "Frivillige organisasjoner"
  • Dersom du er helsearbeider velger du kategori: "Helse og omsorg" og formål: "Spesialisthelstejenester og tannlege - Barn"

Til slutt er det bare å laste opp formålsbrevet og trykke send søknad. Husk å last opp riktig dokument.

Fantastisk! Nå er du nesten ferdig!

I løpet av 3-14 dager vil du motta politiattesten din på Digipost.

Når du mottar politiattesten trykker du bare på den samme linken i e-posten du fikk gjennom Manymore.com, så blir du tatt tilbake til steget hvor du kan laste opp attesten.

Det aller siste steget før du er ferdig er å laste opp politiattesten. Det gjør du ved å trykke der hvor pilen viser.

Gratulerer! Da har du levert politiattesten.